NRK: «Flere skal bli kjent med våre nasjonale minoriteter »

Oppdatert informasjon om de nasjonale minoritetene skal hjelpe både lærere og offentlig ansatte. Det skal en dokumentarserie og forbedring av et e-læringsprogram for offentlig ansatte sørge for.

– Dette ser kjempefint ut.

Det sier lektor Irene Larsen ved Kvaløysletta videregående skole i Tromsø. Hun snakker om en ny dokumentarserie og et nettsted som er under produksjon.

Prosjektet heter «Ett folk? En dokumentarserie om nasjonale minoriteter og urfolk i Norge». Det er Loni Bjerkholt-Pedersen og Kristoffer Sandven som har satt seg mål om å lage serien som skal gi oppdatert informasjon om de nasjonale minoritetene.


Gøy med enda mer omtale på NRK, og vi håper vi kan være med på å opplyse, utfordre og underholde gjennom å lage dokumentar – og digitale ressurser til bruk i skolen. Så langt i intervjurundene er moralen klar: Folk flest veit for lite om disse gruppene. Og det skaper grobunn for frykt, hat og mistenksomhet.

Les hele artikkelen hos NRK Kvensk: Flere skal bli kjent med våre nasjonale minoriteter